Zon, zee, zand en Sharm

Afrika, Duiken Sudan

U vliegt naar Sharm el Sheikh om uw zonvakantie te beginnen. Na een reis over kilometerslange zandduinen begint uw vliegtuig de kust van de Rode Zee te naderen en plotseling ziet u een vreemd uitzicht. Alsof uit het niets ziet u een uiterst modern complex van luxehotels aan de oevers van het gouden zand. Sharm is werkelijk een unieke locatie. Het is bijna alsof een deel van een grote stad ergens anders is opgepikt en hier is neergezet. Het is moeilijk om de skyline van Sharm te vergelijken met die van andere steden, vanwege het unieke karakter. Het zou San Francisco kunnen zijn, maar de gebouwen zijn veel nieuwer. Het zou New York kunnen zijn, maar er zijn geen wolkenkrabbers. Het zouden delen van een moderne Spaanse stad kunnen zijn, maar Sharm bestaat bijna volledig uit hotels en er zijn heel weinig kantoorgebouwen. De nieuwe en opkomende stad Dubai is misschien de beste vergelijking, maar ook hier zijn er verschillen, want Sharm is een vakantieoord dat puur voor vakanties is ontwikkeld.

Laten we dus beginnen met het fantastische klimaat waarvan Sharm profiteert. De meeste mensen komen hier voor de zon en ze worden zelden teleurgesteld. Zelfs midden in de winter heeft Sharm een gemiddelde van zeven uur zon per dag en omdat dat ongeveer de lengte van het daglicht is tijdens de wintermaanden, betekent dat de hele dag zon. Hetzelfde geldt ook voor de zomer. In deze tijd van het jaar zijn de dagen en nachten even lang en dat betekent meestal ook veel warmte. In juni en juli kan de dagtemperatuur oplopen tot hoog in de dertig, soms zelfs tot veertig graden Celsius, wat betekent dat deze maanden niet de beste zijn voor familiebezoek.

De nachttemperaturen dalen iets, maar in de zomer zijn de koude nachten geen probleem omdat ze beperkt worden door de lage vochtigheidsgraad in dit deel van de wereld. De temperatuur kan ‘s nachts nog steeds oplopen tot in de twintig graden, wat het slapen oncomfortabel maakt voor wie niet aan dit weer gewend is. Maar gelukkig is dit een locatie die ontworpen is voor toeristen; bedacht en gebouwd voor mensen die dit soort weer normaal niet hebben, dus airconditioning in de hotels is de norm. U hebt misschien gehoord over temperaturen die ‘s nachts in de woestijn flink dalen, maar in Sharm is dat niet het geval. De warmte die door de Rode Zee wordt geabsorbeerd, heeft een grote invloed, werkt als een voorraadkachel en voorkomt koude temperaturen ‘s nachts.

Dan nu de zee, of beter gezegd, de Rode Zee. Dit is een inham van 1400 mijl die zich uitstrekt van de Indische Oceaan in het zuiden tot Egypte in het noorden, met Azië, namelijk Saoedi-Arabië en Jemen aan de oostkant en Egypte, Soedan en Eritrea aan de westkant. De grootste aantrekkingskracht van deze zee, afgezien van het reeds genoemde weer, is haar geschiktheid om te duiken. Sinds de ontdekking ervan in de jaren vijftig en de bekendheid ervan door de TV-programma’s van de Fransman Jacques Cousteau, zijn duikers uit de hele wereld er naartoe gereisd om in het warme water te duiken, het planten- en dierenleven te observeren en hun vaardigheden te testen op de verschillende scheepswrakken die in het water liggen. Sharm is bijzonder geschikt voor duikers: de meeste grotere hotels hebben hun eigen duikscholen, met instructeurs ter plaatse die les geven aan iedereen, van beginners tot degenen die zelf instructeur willen worden. De duikscholen organiseren ook dagtochten naar de vele duiklocaties op het schiereiland, waaronder wrakken zoals de HMS Thistlegorm, de Dunraven en de Carina. De Dunraven is het dichtst bij Sharm, terwijl de andere op ongeveer 60 kilometer afstand liggen. Duiktrips naar wrakken in dit gebied maken normaal deel uit van een tweedaags programma vanuit Sharm en sommige omvatten een nachtduik aan het einde van de eerste dag. Het schip werd tot zinken gebracht door een van de twee Duitse Heinkel bommenwerpers die op een lange-afstandsmissie waren vanaf Kreta. Het wrak werd opnieuw ontdekt door Jacques Cousteau en velen beschouwen het als een van de beste wrakduiken ter wereld.

Tenslotte is er het zand in Sharm en daar is zeker geen gebrek aan aan de binnenzijde van de badplaats. De Egyptische woestijn begint bijna onmiddellijk achter de hotels en gaat ononderbroken tot zes mijl door voordat het rotsachtige landschap zich aandient en de grond begint te klimmen in de richting van Mount Sinai, vijftig mijl naar het noorden.

De eindeloze reeks luxehotels langs de kust in Sharm hebben meestal hun eigen privéstranden die zorgvuldig worden onderhouden. Voor toeristen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie, zijn dit perfecte plaatsen. U kunt gewoon op het beste liggen in de ononderbroken zon en genieten van de vijf-sterren service van enkele van ‘s werelds meest luxueuze hotels. Dit is echt een badplaats die voor de meeste mensen de ideale strandvakantie kan bieden.

Sharm el Sheikh is de perfecte plaats voor een strandvakantie. Mark Bartley beschrijft de badplaats en geeft advies over het vinden van goedkope vluchten naar Sharm ongeacht de tijd van het jaar.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *