De beste plaatsen om te bezoeken in Tanzania

Afrika, Duiken Zanzibar en Mafia Island

Een reis naar Afrika om Tanzania te bezoeken is echt een reis van je leven. Om het avontuur nog meer de moeite waard te maken, combineren veel mensen hun reis met een liefdadigheidsaspect door deel te nemen aan een liefdadigheidsuitdaging. Een liefdadigheidsuitdaging is een manier om geld in te zamelen voor een goed doel en tegelijkertijd een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Er zijn veel liefdadigheidsexpedities beschikbaar en Tanzania heeft veel populaire reizen om uit te kiezen. Hier zijn enkele van de meer populaire “must see” locaties als u naar deze populaire Afrikaanse regio reist.

Het Serengeti National Park is wat de meeste mensen zich voorstellen bij een reis naar Afrika. De Serengeti is grasland dat een thuis is voor een overvloed aan wilde dieren. Het is hier dat gnoes en zebra’s hun jaarlijkse migratie beginnen. Hoewel dagtochten populair zijn, is een overnachting in het park onvergetelijk. Een andere populaire activiteit is een tocht per heteluchtballon over de vlaktes.

Mount Kilimanjaro is populair bij avontuurlijke reizigers en het beklimmen van de top is een echte uitdaging. Velen koppelen hun reis naar de Kilimanjaro aan een liefdadigheidsactie, waarbij geld wordt ingezameld voor het volbrengen van de beklimming. Hoewel het een uitdaging is, vereist deze beklimming geen speciale bergsportuitrusting; alleen een goede conditie en een sterke mentale geest. De hele expeditie duurt in totaal ongeveer 6 dagen.

Zanzibar is een andere bekende plek, beroemd om zijn stranden en rijke geschiedenis van de specerijenhandel. Het gebied ligt aan de Indische Oceaan en heeft ook het paradijselijke eiland Mnemba. De hoofdstad van Zanzibar, Stone Town, biedt ook ongelooflijke historische bezienswaardigheden.

Ngorongoro Conservation Area is de thuishaven van de zeldzame zwarte neushoorn. De dieren verzamelen zich in de Ngorongoro krater waar de impactzone een overvloed aan wilde diersoorten omsluit. Dit maakt het ideaal voor fotografen en diegenen die op zoek zijn naar Afrika’s Big Five.

De Selous is niet zo beroemd als de Serengeti, maar het is wel het grootste reservaat van Afrika. Naast de graslanden is de Selous ook beroemd om zijn safari’s per boot. Tijdens deze tochten kunnen bezoekers de nijlpaarden en krokodillen die in de rivieren en wetlands rondzwerven van dichtbij bekijken.

Tarangire National Park is een ander verborgen juweeltje in Tanzania. Het is er veel minder druk dan in andere reservaten, maar tijdens het droge seizoen trekt het een immense concentratie wild aan, omdat de dieren samenkomen bij de belangrijkste drinkplaatsen. Olifanten, giraffen, zebra’s, gnoes en impala’s zijn allemaal te zien.

Katavi ligt in een zeer afgelegen gebied, dus het is er minder druk en het landschap is wild en ongetemd. Nijlpaarden zijn er in overvloed tijdens het droge seizoen als ze zich verdringen in de kleine poelen met water. De safari’s hier vereisen een korte rit in het plan en dus de kosten zijn een beetje hoger dan anderen, maar de ervaring is echt uniek.

Mafia Island is een waterparadijs met prachtige stranden en mariene parken. Het duiken en snorkelen is echt uniek, want men kan de reusachtige (maar veilige) walvishaai en zeeschildpadden zien. Het is ook een geweldige plek om te diepzeevissen. Voor sightseeing heeft het eiland een rijke Swahili-cultuur die men kan verkennen.

Tanzania heeft de avontuurlijke reiziger veel te bieden. En hoewel een reis duur is, kan men helpen de kosten te betalen door te kijken naar een liefdadigheidsexpeditie. Dit geeft je de ervaring van een onvergetelijk avontuur terwijl je tegelijkertijd een goed doel helpt dat de moeite waard is.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *