Vakantie op het eiland Zanzibar – Geniet van het specerijeneiland van cultuur, geschiedenis, strand en charme

Afrika, Duiken Zanzibar en Mafia Island

Zanzibar, ook bekend als het specerijeneiland, is een tropisch paradijs met stranden vol palmbomen, azuurblauw water en een blauwe hemel. Het ligt 25 mijl van het vasteland van Tanzania.

Het eiland is een van ‘s werelds bekendste tropische eilanden met een lange, drukke geschiedenis en een unieke romantische sfeer. Het maakt deel uit van een koraalrif dat zich door de Indische Oceaan uitstrekte tot aan Mafia Island, ten zuiden van Dar es Salaam. Omdat het een koraaleiland is, heeft Zanzibar prachtige witte zandstranden. Het is 85 km lang en 40 km breed en ligt op een hoogte van 390 voet boven de zeespiegel.

De kleurrijke geschiedenis van Zanzibar is een sage waarbij vele actoren uit de geschiedenis betrokken zijn. De cast bestaat uit reizigers en handelaars, plunderaars en kolonisatoren. Sumeriërs, Assyriërs, Egyptenaren, Feniciërs, Indiërs, Chinezen, Maleiers, Perzen, Portugezen, Arabieren, Nederlanders en Britten kwamen naar de kust. Elk van de bezoekers kwam op een ander moment, en elk van hen liet een erfenis achter van hun verblijf.

De Bantoe-stammen van het vasteland waren de eerste bewoners van het eiland, maar tegen 700 na Christus brachten de passaatwinden in de Indische Oceaan Perzen en Arabieren naar de kusten. Uit de vermenging met de inheemse bewoners ontstond het nieuwe volk – de Waswahili met hun nieuwe taal, het Kiswahili, dat niet alleen op Zanzibar wordt gesproken, maar langs de gehele Oost-Afrikaanse kustlijn.

De eerste vermelding van het eiland is te vinden in de zeevaardersgids, geschreven rond het jaar 50. In 1499 kwam Vasco Da Gama aan en bouwde een kerk en een fort. In 1832 verplaatste de sultan van Oman zijn regeringszetel naar Zanzibar. Zanzibar was in die tijd de grootste producent van kruidnagelen ter wereld, met een productie van 1200 tot 1500 ton per jaar. Het was ook het centrum van de beruchte slavenhandel.

Als je dit eiland vandaag bezoekt, is al deze rijke en kleurrijke geschiedenis zichtbaar. Je ziet het en voelt het aan de mensen, hun manier van leven en de architectuur. Een bezoeker aan Zanzibar wordt meestal gecharmeerd door de smalle steegjes en scheve oude gebouwen. Het heeft misschien geen bijzonder romantische naam, maar Stone Town is de oude stad en het culturele hart van het eiland Zanzibar. Het is van hieruit dat de sultan regeerde. In de afgelopen 200 jaar is er weinig veranderd. Het is een plaats van kronkelige steegjes, levendige bazaars, moskeeën en grote Arabische huizen waarvan de extravagantie wordt weerspiegeld in hun met messing beklede, gebeeldhouwde, houten deuren.

Voor de hedendaagse bezoekers biedt Zanzibar meer dan 25 oogverblindende witte zandstranden. De hotels van Zanzibar bieden diensten van wereldklasse. U kunt genieten van alle soorten water- en strandactiviteiten, waaronder zwemmen, duiken en vissen. De oude stad zelf heeft een ruime keuze aan hotels en pensions voor alle budgetten.

Zanzibar is beslist een paradijs voor shoppers. Curiosa en houtsnijwerk in koper, messing en zilver zijn zeer gevarieerd. Modellen van koffiepotten, dhows, stempelkano’s en Arabische deuren zijn interessante souvenirs. Andere goede koopjes zijn zilveren sieraden, armbanden, koffielepels, cocktailprikkers, gevlochten manden en kruidnagel pomanders.

Om op het eiland te komen, zijn er dagelijkse vluchten van Arusha en Dar es Salaam. Er is ook een draagvleugelboot (ferry) die vaart vanuit Dar es Salaam. Enkele internationale maatschappijen stoppen ook op de luchthaven van Zanzibar.

En nu wil ik u graag uitnodigen om onze selectie van sterk afgeprijsde Zanzibar Hotels te bekijken. U zult informatie vinden en u kunt zelfs een aantal van onze Zanzibar Vakantie Deals boeken.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *