Wat zijn de top duikbestemmingen in de Filippijnen?

All

Is duiken in de Filippijnen een van de punten op uw to-do-before-you-die lijst? Zo ja, dan heb je de perfecte keuze gemaakt. De Filippijnen is gelegen in het epicentrum van de mariene biodiversiteit, waar de koraalriffen worden beschouwd als de primaire bronnen van mariene soorten verspreid over de hele wereld. Om deze reden is duiken een populaire vakantieactiviteit in het land. Als u van plan bent om op duikvakantie te gaan in dit deel van de wereld, zijn hier de top duikbestemmingen in de Filippijnen die u moet overwegen.

De rijke zeewateren van de Filippijnen zijn om voor te sterven. U kunt het zich gewoon niet veroorloven om te leven zonder ooit de wereldberoemde Tubbataha riffen voor de kust van Palawan in het westen van de Filippijnen te hebben ervaren. Het is een atolkoraalrif en een zeereservaat genomineerd bij de Nieuwe 7 Wereldwonderen der Natuur. Verwacht hamerhaaien, barracuda’s, moorse idolen ter grootte van een palmboom, en de grootste soort roggen, de manta’s, murenen, evenals de bedreigde karetschildpadden in Tubbataha, een van de top duik bestemmingen in de Filippijnen.

Apo eiland in Dauin, Negros Oriental is een andere top duiklocatie in het land. Het is onmogelijk om dit eiland te missen wanneer je de relaxte stad Dumaguete bezoekt omdat het daar wijd en zijd bekend is. (Dauin is een buurgemeente van Dumaguete, waar de belangrijkste zeehaven is). Misschien heeft u al ervaring met duiken in de Filippijnen, Puerto Galera, Malapascua, en andere plaatsen. Maar als u nog niet op Apo eiland heeft gedoken, dan heeft u nog niet alles gezien van het duiken in de Filippijnen. Dus laat nooit na om te duiken op dit primitieve eiland.

Een andere spannende duiklocatie in de Filippijnen is Malapascua Island. Dit ligt in het noordelijke deel van de provincie Cebu, in het hart van Visayas. Ontsnap aan de bruisende en ontwikkelende stad Cebu en maak een uitstapje naar het vredige en lieflijke Malapascua waar je in contact kunt komen met voshaaien, mandarijnvissen, witpunthaaien en dwergzeepaardjes, naast andere zeedieren die er leven. Maak Malapascua deel van uw must-visit top duikbestemmingen in de Filippijnen, en u zult niet teleurgesteld worden.

Puerto Galera, in het bijzonder Verde Island, in Oriental Mindoro is een favoriete duikbestemming voor diegenen die van Luzon komen. Omdat het slechts twee uur van Manila verwijderd is, is Puerto Galera al een opwindende en fantastische plek om te genieten van wrak- en muurduiken. Wees dus niet verbaasd als het wordt beschouwd als een van de top duikbestemmingen in het land, specifiek in Luzon. De zeedieren die in Puerto Galera te vinden zijn, zijn schildpadden, wimpelvissen, hagedisvissen, mandarijnvissen, vleermuisvissen en makrelen. De stromingen kunnen vrij sterk en veranderlijk zijn, maar de ervaring is het allemaal waard.

De Filippijnen is een land met meer dan 7.000 prachtige en natuurlijk gezegende eilanden. Omdat het een archipel land is, is er geen reden waarom je de kustgebieden niet uitnodigend zou vinden. Als je de diepere wateren wilt afzoeken voor interactie met onderwaterwezens, bezoek dan zeker de top duikbestemmingen van het land, in het bijzonder degene die hier genoemd worden. Er zijn echter nog meer duiklocaties waar de Filippijnen trots op is. Ze wachten allemaal op jou om ontdekt te worden! Nou, je kunt maar beter beginnen met het bezoeken van elk van deze majestueuze duiklocaties, want een mensenleven is misschien niet genoeg.

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *