Shark Cage Diving in Cape Town South Africa

Afrika, Duiken Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land gelegen in het zuidelijke puntje van het continent Afrika, met meer dan 1.700 mijl aan stranden langs de Atlantische en Indische Oceaan. Het is een land dat uniek populair is bij toeristen voor verschillende activiteiten zoals wildlife safari’s en Shark Cage Diving Tours.

Deze duiktours beginnen meestal in de ochtend na het ontbijt, afhankelijk van de toestand van de zee en eindigen ongeveer na 3 uur. Tijdens het tussen- en hoogseizoen zijn er meestal 2 tours per dag, terwijl tijdens het hoogseizoen (juni tot augustus), dit kan oplopen tot 3 tours per dag. De rondleidingen beginnen meestal rond 7 uur, zodat u de predatie en breaching activiteiten tijdens het eerste licht van de dag kunt zien. Haaien zijn zeer actief rond die tijd. Tijdens het hoogseizoen is er bijna 100% kans om haaien te zien, maar dat kan oplopen tot ongeveer 80% tijdens tussenseizoenen. Je kunt altijd een voucher krijgen voor niet-waarneming, voor het geval je pech hebt gehad.

Er zijn ook walvissen, scholen dolfijnen en pinguïns te zien tijdens de tocht. Als u Seal Island kunt bezoeken, wees dan voorbereid op het spectaculaire schouwspel van meer dan 64.000 zeehonden op één plek.

Trips vertrekken meestal vanuit Simon’s Town, dat op slechts een half uur van Kaapstad ligt, en vanuit Kleinbaai Harbor in Gansbaai. Zodra de boot de kust verlaat en naar de gebieden gaat waarvan bekend is dat er haaien rondzwemmen, wordt het anker uitgegooid en worden de haaien aangetrokken met speciaal voer. Zodra de haaien langs de boot beginnen te rennen, krijgt u de kans om in de kooi te stappen en u in het water te laten zakken. Het is een zeer opwindende ervaring, die je maar één keer in je leven meemaakt, als een grote witte haai je aanraakt terwijl je van dichtbij foto’s maakt van deze enorme vis. Omdat het zo populair is, zitten de meeste beperkte tours lang van tevoren vol en worden veel mensen zonder reservering afgewezen. Dit is vooral het geval tijdens het hoogseizoen, dat tot september loopt. In de periode van december tot mei zijn er ook tochten op de open oceaan met zicht op blauwe en Mako haaien, voor het geval u niet in staat bent het water in te gaan.

Wildlife tours bieden een gelijkaardig verhaal. Ze zijn erg populair bij gezinnen en soms weken van tevoren geboekt. Dit is een seizoensgebonden tour en wordt slechts gedurende beperkte periodes op bepaalde tijdstippen aangeboden. Het is duidelijk dat, tenzij u op voorhand boekt, de kans groot is dat u niet alles meemaakt wat Zuid-Afrika te bieden heeft.

Bij een bezoek aan een ander land is het erg belangrijk om de reis zo te plannen dat u de essentie van de plaats kunt vastleggen en de schoonheid kunt ervaren in de paar korte dagen dat u er bent. Het is van cruciaal belang om uw reis te boeken voordat u naar Zuid-Afrika gaat. Bezoek ons online, zodat u de wachtrijen kunt overslaan.

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *