Waarom single vrouwelijke duikers naar Zuid-Afrika zouden moeten reizen

Afrika, Duiken Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft als land zo veel verborgen juweeltjes die nu pas ontdekt worden. Het is de jongste democratie ter wereld en een smeltkroes van culturele en natuurlijke schoonheid, met maar liefst 9 UNESCO-werelderfgoedlocaties.

Aan de Zuid-Afrikaanse kustlijn worden vele prachtige duikplaatsen ontdekt of herontdekt en zijn nu toegankelijker gemaakt voor het publiek. De duikplaatsen zijn echter slechts een topje van de ijsberg, de steden, culturen en mensen die hun verhaal komen vertellen, maken van dit Zuid-Afrikaanse een plaats die zeker een plaats waard is op ieders bucketlist.

Hoewel het een geweldige reisbestemming is, is een van de meest gestelde vragen door aspirant-reizigers, of het veilig is om naar Zuid-Afrika te reizen, vooral als je alleen reist en als je een vrouw bent die alleen reist. Het korte antwoord hier is ja, maar als het je eerste keer is dat je naar Zuid-Afrika reist, doe het dan slim en reis in een groep.

Er zijn zeer goede, budget groepsreizen die het beste wat Zuid-Afrika te bieden heeft omvatten. Het sleutelwoord om hier te onderzoeken is “Overlanding”. Er zijn twee grote spelers in Zuid-Afrika, die elk al meer dan 20 jaar actief zijn, ze hebben allebei de infrastructuur en de ondersteuning om de veiligste reizen te garanderen. Het ene bedrijf heet Drifters Adventours en het andere heet Nomad Adventure Tours. Hun prijzen zijn vrijwel gelijk, maar ze hebben wel een aantal verschillen in hun Zuid-Afrikaanse Tour, dus neem de tijd om te vergelijken.

Dames, mijn persoonlijke ervaring is dat deze tours fantastisch zijn om vriendinnen te maken en soms heeft het zelfs geresulteerd in enkele langdurige romances. Reizen in een groep kan heel leuk zijn. Je hebt niet de stress van het plannen en rijden, je hebt een ervaren gids die dat allemaal voor je doet. De gids die met u meereist weet ook waar u de beste voorzieningen ter plaatse kunt vinden.

Met meer dan 2500 kilometer ongerepte kustlijn die twee van ‘s werelds grootste oceanen omvat, de Atlantische Oceaan in het westen en de Indische Oceaan in het oosten, kan het een uitdaging zijn om een aantal goede duikplekken te selecteren, dus hier zijn een paar van mijn persoonlijke favorieten:

Simon’s Town, gelegen op het Kaapse schiereiland en de lanceerplaats voor duiken met Kaapse pelsrobben en de 7 Gilled Cow Sharks. één met de altijd speelse Kaapse pelsrobben en een andere met de 7 Gilled Cow Shark. Houdt u er rekening mee dat deze duiken het hele jaar door beschikbaar zijn, maar dat u misschien beter even kunt checken wat de beste seizoenen zijn voor deze duiken.

Gansbaai, de toegangspoort tot het Great White duiken in Zuid-Afrika. Gansbaai ligt op slechts 2 uur van Kaapstad en kooiduiken met de Grote Witte Haai worden het hele jaar door aangeboden. De wateren bij Dyer Island in Gansbaai zijn toepasselijk Shark Alley genoemd en staan bekend om hun uitzonderlijke populaties grote witte haaien. De haaien worden aangetrokken door de 60.000 Kaapse pelsrobben tellende kolonie die op het kleinere eiland Geyser Rock leeft.

Protea Banks Reef waar enkele van ‘s werelds grootste zee roofdieren kunnen worden gevonden. Protea Banks is een van de rijkste tonijngronden in de wereld, wat verklaart waarom het zo sterk wordt bezocht door Zambezi (Bull) Haaien. Bijna het hele jaar door patrouilleren ze op het rif op zoek naar voedsel. Geschulpte Hamerhaaien zwemmen op en neer over het rif in scholen die soms honderden sterk zijn, soms blijven duizenden dieren maar komen.

Aliwal Shoal. Bekend als een van de beste duikplekken in Zuid-Afrika. Duik met ruige tandhaaien, tijgerhaaien en Mantaroggen, dolfijnen en walvishaaien die elkaar ontmoeten in een symfonie van grootsheid.

Dit zijn allemaal prachtige plaatsen, maar er is ook een jaarlijks evenement dat elke duiker ten minste een keer zou moeten meemaken, het heet de Sardine Run en het gebeurt elk jaar tussen mei en juli aan de oostkust van Zuid-Afrika en het is een buitengewoon zeedierenevenement dat je niet mag missen.

Miljarden sardines migreren van de Agulhas-oevers langs de oostkust en volgen een koele tegenstroom die van west naar oost tegen de machtige Aghulas-stroom, een van ‘s werelds sterkste stromingen, in stroomt. De vissen volgen deze tegenstroom tot in KwaZulu Natal waar zij kuit schieten.

Wat biomassa betreft, wordt aangenomen dat de sardinetrek kan wedijveren met de migratie van de Oost-Afrikaanse wildebeesten. Dolfijnen, haaien, zeevogels en zelfs walvissen nemen deel aan het evenement en werken samen om de sardines bijeen te drijven en er een feestmaal van te maken. Men gelooft dat 18.000 tot 200.000 gewone dolfijnen de sardines volgen tot aan de kust en dan worden vergezeld door de haaien en jan-van-genten om de sardines te verzamelen en samen te jagen.

Dus, doorbreek de trend om alleen in het oosten te duiken en kom en ervaar deze prachtige duikstekken die hier liggen, op het membraan van het Afrikaanse continent, geduldig wachtend onder water om verkend te worden.

Voor meer informatie en reistips alsmede geweldige reisspecials naar Afrika kunt u gerust contact met mij opnemen bij Ama-Tata Africa Travel.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *