Tanzaniaanse attracties & bezienswaardigheden in Tanzania

Afrika, Duiken Zanzibar en Mafia Island

Grenzend aan de Indische Oceaan, tussen Kenia en Mozambique, is Tanzania het grootste land van Oost-Afrika. Tanzania heeft de wereldberoemde attracties. Zijn natuurlijke diversiteit, als land van wilde dieren, geschiedenis en erfgoed, cultuur en tradities hebben altijd reizigers over de hele wereld aangetrokken. Het multiculturele erfgoed van het land is van grote waarde en wordt door de Tanzanianen beschermd.

De steden van Tanzania hebben veel historische en culturele bezienswaardigheden die interessant zijn voor bezoekers.De hoofdstad was van oudsher Dar Es Salaam. Sinds de overplaatsing van de wetgevende kantoren naar Dodoma is het echter de nieuwe nationale hoofdstad.Niet alleen de haven, maar ook het Nationaal Museum en het Dorpsmuseum, behoren tot de aantrekkelijke plaatsen van Dar Es Salaam. Arusha staat bekend als de safari-hoofdstad van het land. Het is de plaats voor het regelen van een safari die toeristen de kans biedt om indrukwekkende wilde dieren in hun eigen habitat te zien. Ook bezit de stad culturele festivals.

Bagamoyo, het centrum van de 19e-eeuwse slavenhandel, is zowel het tropische paradijs als de historische stad van Tanzania. Het bezit culturele, historische en natuurlijke erfgoedattracties zoals de Carevan Serai, The First Stone Building, The Cross By The Sea. Sadani Game Park, aan de noordkust van Bagamoyo, is het Oost-Afrikaanse kustreservaat dat grote zoogdieren herbergt.

De nationale parken en wildreservaten van Tanzania behoren tot de beste bestemmingen ter wereld om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te bekijken en behoren tot de toeristische attracties van het land. Tanzania is een land van geografische extremen en er zijn dan ook tal van bezienswaardigheden. Toch zijn sommige van hen “wereldberoemde” natuurlijke attracties. De plaatsen om te bezoeken in Tanzania kunnen worden genoemd: Ngorongoro Krater, Kilimanjaro, Zanzibar en Pemba, Serengeti National Park, Tarangire National Park, Lake Manyara National Park, Selous Game Reserve, Mt. Meru etc.

De Kilimanjaro is een van de mooiste en spectaculairste bezienswaardigheden van Afrika. Het is de hoogste berg die gewone toeristen met relatief gemak kunnen beklimmen. Serengeti National Park is het beroemdste wildpark van Tanzania. De jaarlijkse wildebeestmigratie door de Serengeti en de Masai Mara trekt bezoekers van over de hele wereld. Er leven hier miljoenen dieren en vooral de Serengeti is beroemd om zijn leeuwen-, cheetah- en giraffepopulaties. In Ngorongoro Conservation Area bevindt zich de Ngorongoro Krater, een toevluchtsoord voor wilde dieren. Hier kunt u eindeloze hoeveelheden wilde dieren zien, waaronder leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels, zebra’s en rietbokken, duizenden flamingo’s en nog veel meer. De Ngorongoro Conservation Area en de Crater Highlands bieden wandelaars de kans om deze plaatsen te voet en van dichtbij te ervaren.
Een van de andere beroemde attracties van Tanzania is Zanzibar, gelegen voor de oostkust van Tanzania. Het herbergt een rijke slavenhandelsgeschiedenis en prachtige stranden. In het noorden van het eiland is het uitstekend duiken en is er de mogelijkheid om met dolfijnen te zwemmen. Er zijn hier veel bezienswaardigheden, er zijn historische plaatsen en ruïnes te bezoeken. Georganiseerde tochten naar de specerijen- en fruitplantages van Zanzibar zijn beschikbaar.

De Selous is het grootste reservaat in Afrika en de thuisbasis van de grootste populaties olifanten en buffels van het continent. Zelfs het landschap is grotendeels onaangetast door de mens. Riviertochten zijn beschikbaar.

Afgezien van de natuurlijke diversiteit, omvat Tanzania ook gevarieerde culturen en tradities binnen die de Tanzaniaanse cultuur creëert die reizigers aantrekt die graag nieuwe culturen willen leren kennen. Er zijn ten minste 127 stammen in Tanzania.

In Tanzania zijn de mogelijkheden voor activiteiten eindeloos. De zeeën rond Zanzibar, Mafia en het Pemba Kanaal behoren tot de beste wateren om te duiken in de Indische Oceaan. Rond de eilanden Mafia en Zanzibar kunt u scubaduiken en snorkelen. Tanzania wordt beschouwd als het beste jachtgebied van Afrika.

Om meer informatie over Tanzania te krijgen en als u liever het door visueel, Travelovideo zal u helpen dankzij de video’s op de website.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *