Waar ligt Sao Tomé en Principe?

Afrika, Duiken Sao Tome en Principe

Waar ligt Sao Tomé? Sao Tomé en Principe zijn twee kleine eilanden voor de westkust van Afrika.

Over de eilanden

De tweelingeilanden Sao Tomé en Principe vormen de kleinste staat van Afrika. Deze weelderige tropische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan boven op wat ooit een actieve vulkaanrug was. Hier vindt u geen van Afrika’s bekendste wilde dieren. De attracties zijn de stranden, de vriendelijke bevolking en een bijna volledig gebrek aan toerisme.

De eilanden waren een Portugese ontdekking en dat is nog steeds de taal die gesproken wordt. Engels is schaars, dus een beetje lokale lingo zal nodig zijn om rond te komen.

Het land is onafhankelijk sinds 1975 en hield zijn eerste democratische verkiezingen in 1991. Het land is momenteel stabiel, maar de inwoners zijn extreem arm. Er is een grote oliereserve vlak voor de kust, maar deze moet nog worden geëxploiteerd en het is de vraag of de plaatselijke bevolking er enig voordeel van zal hebben als en wanneer dat gebeurt.

Het risico op gewelddadige criminaliteit is laag in vergelijking met andere Afrikaanse bestemmingen. De grootste bedreiging is malaria als je niet de juiste voorzorgsmaatregelen neemt.

De cool klinkende Dobra is de lokale munteenheid. Er zijn geen pinautomaten op de eilanden, dus je moet contant geld in euro’s of US dollars meenemen om te wisselen.

Waarom gaan?

Momenteel zijn er slechts een 20-tal toeristen per week op de eilanden. Als je echt van de gebaande paden af wilt is dit de plek. De stranden zijn de moeite waard, de mensen over het algemeen vriendelijk (u zult wel wat Portugees moeten spreken om het meeste uit de reis te halen) er is geweldig duiken en het gerucht gaat dat er in de juiste tijd van het jaar een behoorlijke branding is.

Hoe kom je er

De gemakkelijkste toegang tot deze eilanden is via directe vluchten vanuit Portugal met TAP Air. U kunt ook vliegen vanaf Libreville, Gabon. Er is een goed gebruikte scheepvaartroute naar de eilanden, maar het is niet aan te raden om via een vrachtschip te gaan vanwege de veiligheid. Momenteel kost een retourvlucht van Portugal naar de eilanden ongeveer 1200 euro op de TAP website. Dit is een duur tarief maar niet onbereikbaar als u al in Europa werkt of reist.

Vraag een reisbureau of ze je daar kunnen krijgen. Als dat zo is, blijf dan bij hen. De meeste mensen, ook agenten, zullen nog nooit van Sao Tome gehoord hebben. Dit zou wel eens de beste reden kunnen zijn om Sao Tomé te bezoeken.

Als je dit artikel leuk vond, bekijk dan mijn site Aussie Travel Advice. Het is een gratis en onafhankelijke reissite met meer dan 140 pagina’s reisadvies en links, evenals onze reisblog. Het is geschreven door een voormalig reisagent, arts en journalist en bevat het beste reisadvies voor Australiërs die naar het buitenland gaan. Samen hebben de auteurs meer dan 80 landen bezocht.

Als u geïnteresseerd bent in reizen, bekijk dan de site. Het is niet alleen voor Aussies. Er is een geweldige reizen gezondheid sectie geschreven door een huisarts en een nuttige lijst van reizen links ook.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *