Vakanties met veel actie zitten in de lift

Afrika, Duiken Kaapverdie

Tot voor kort waren vakantiegangers alleen maar op zoek naar zonnige bestemmingen om de saaie winters in Europa te ontvluchten. Als er dan ook nog een beetje lokale cultuur bij kon, des te beter.

Maar met de opkomst van actie- en avontuursporten is de behoefte om te reizen om deze sporten te beoefenen een noodzaak geworden, vandaar de explosieve groei van actieve vakanties. Actieve vakanties zijn een manier voor verslaafden aan avontuursporten om hun activiteit uit te oefenen in verre oorden waar de omstandigheden perfect zijn voor dit soort sporten.

Een gemakkelijk voorbeeld is scubaduiken. Waarom zou je uren onder water doorbrengen in duistere plaatsen als een actieve vakantie je naar plaatsen brengt waar duiken een must is. Actieve vakanties hebben het mogelijk gemaakt dat resorts in woestijnen zijn opgebloeid omdat mensen er alleen komen voor de liefde voor het duiken. De Rode Zee is een van de topbestemmingen voor duikvakanties geworden. De explosie van leven en de kleuren van de riffen trekken al jaren actieve vakantiegangers van over de hele wereld aan.

Andere avontuurlijke sporten zoals windsurfen en kitesurfen zijn nog maar een ruggengraat van actieve vakanties. Deze windverslaafden zijn op zoek naar plaatsen waar de wind sterk, stabiel en gegarandeerd is gedurende een periode van het jaar. Actieve vakanties halen het meeste uit de passaatwinden, of het nu in de Caraïben is, op de Canarische Eilanden, Kaapverdië of glijdend op thermische winden in woestijngebieden zoals Egypte. Deze bestemming is perfect voor actieve vakanties omdat de wind er al eeuwenlang is en deel uitmaakt van het plaatselijke leven.

Griekenland in de zomer bijvoorbeeld is een perfecte locatie voor actieve vakanties. De welbekende Meltem-wind waait de hele zomer krachtig over de Eaganese Zee en werd door de oude Grieken gebruikt om rond te navigeren in hun ongerepte wateren.

Tegenwoordig zien we dat actieve vakantiegangers niet één sport beoefenen, maar veelzijdig zijn. Geen wind? Dan gaan we surfen. Geen golven? Laten we gaan duiken! Heldere lucht? Laten we gaan parachutespringen!

Ook de beroemde “surfweduwe” komt steeds minder voor. Het cliché van de vriendin die geroosterd wordt terwijl het vriendje van zijn actieve vakantie geniet, begint tot het verleden te behoren. Meisjes zijn tegenwoordig het meest avontuurlijk en nemen een groter percentage van de markt voor actieve vakanties voor hun rekening. Sommige sporten vereisen geen enorme hoeveelheid lichaamskracht. In sommige gevallen, zoals diepzeeduiken, kan het zelfs een voordeel zijn om vrouw te zijn.

Actieve vakanties worden nu genoten door koppels en soms gezinnen. In sommige gevallen slepen de kinderen hun ouders mee in een actieve vakantie; soms nemen de ouders de kleintjes mee om hen hun favoriete sport te laten ontdekken in een perfecte omgeving om te leren. Is het niet veel gemakkelijker om verslaafd te raken aan een avontuurlijke sport als de omstandigheden perfect zijn, het water ongerept en warm? Hoeveel kinderen hebben niet een hekel gekregen aan windsurfen omdat ze het moesten leren in een koud stuwmeer met vlagerige wind en ronddrijvende vuilnis? En vervolgens verslaafd raakten na een actieve vakantie in warm water en een zacht constant briesje.

Kortom, actieve vakanties zijn er voor alle soorten mensen. De gemakkelijke toegang tot het buitenland heeft ertoe bijgedragen dat deze vakanties een geheel nieuwe wending hebben genomen en nu veelvuldige vakanties vol actie worden aangeboden. Hoe meer de vraag, hoe meer het aanbod. Er is dus geen twijfel dat actieve vakanties zullen toenemen en een nog breder scala van mensen zullen aantrekken. Voor meer informatie over trekking of fietsvakanties klik hieronder.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *