Vakantie naar Kenia – Wat is er te zien en te doen in de omgeving van Watamu?

Afrika, Duiken Kenia

Bij een vakantie naar Kenia denken de meeste mensen aan één ding: stranden. Er is echter zoveel meer te zien en te doen dan zonnen in de tropische zon. Voor mensen met een beetje avontuur heeft de ogenschijnlijk rustige badplaats Watamu genoeg te bieden om zelfs de meest avontuurlijken tevreden te houden.

Arabuko-Sokoke Forest Nationaal Park

Het Arabuko-Sokoke Forest is het grootste inheemse bos in Oost-Afrika. Het bos heeft meer dan 400 vierkante kilometer om te voet of met de auto te verkennen. Het bos is ook het thuis van de Sykes apen en de gele bavianen; evenals twee zeldzame soorten: de Ader’s Duiker (een kleine, schuwe antilope); en de Golden-Rumped Elephant Shrew, een schepsel dat lijkt op een reusachtige muis. Het bos herbergt ook enorme kikkerpopulaties tijdens natte jaren. Een glorieuze reeks vlinders en zeldzame vogels maakt dit bos tot een bonte mengeling van alles om je gelukkig te maken.

Wanneer u het bos bezoekt, ga dan eerst naar het bezoekerscentrum van het bos, waar u kaarten en een schat aan informatie vindt om uw bezoek aangenaam te maken. Bij het bezoekerscentrum zijn ook gidsen verkrijgbaar, die gebruikt kunnen worden voor gewone rondleidingen, nachtwandelingen en vogelwandelingen. Er zijn ook een paar autoroutes die geschikt zijn voor fietsen en 4WD voertuigen.

Ruïnes van Gedi

Deze Swahili-stad uit de dertiende tot zeventiende eeuw bleef verrassend geheim, ondanks de grote bevolkingscentra rond Malindi, grotendeels dankzij het woud dat er omheen ligt. Nu teruggewonnen door het bos zelf, dringen de baobabs en wortels de ruïnes binnen. Er doen heel wat spookverhalen de ronde en de plaatselijke bevolking is niet geneigd de plaats te bezoeken. Een museum levert het bewijs van internationale handel, maar zelfs dit element van het verleden van de stad blijft raadselachtig, net als de afwezigheid ervan in de historische literatuur. Niettemin, als je op zoek bent naar een ervaring die je de wervelkolom doet kriebelen, is Gedi de plaats om naartoe te gaan. Als je van de natuur houdt, neem dan de tijd om de natuurlijke schoonheid rond de ruïnes in je op te nemen. Als je goed genoeg kijkt, zie je misschien de goudkleurige olifantspitsmuis. U kunt ook apen tegenkomen, bushbaby’s, kleine antilopen en als u pech hebt, een mystiek schaapachtig wezen dat u als een schaduw volgt!

Watamu en het Marine Nature Reserve.

Watamu is de place to be als u van duiken en andere activiteiten op zee houdt. Het Marine Park strekt zich uit langs de kust van Watamu en is ideaal om te snorkelen en te duiken. Het rif dat de kustlijn doorkruist is in ongerepte staat en het water is helder. Walvishaaien zijn regelmatige bezoekers, evenals scholen koraalvissen. Maak een boottocht naar de koraaltuinen, reusachtige zuilen van koraal waar spectaculair zeeleven zijn thuisbasis heeft. Er zijn ook boottochten met glazen bodem zodat iedereen van deze magische wereld kan genieten. Op de boten wordt ook snorkelmateriaal verstrekt, maar het is meestal het beste om uw eigen uitrusting mee te nemen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *