Top 5 Travel Destinations in Sudan

Afrika, Duiken Sudan

Ik had het geluk Soedan 7 jaar geleden te bezoeken en een van de eerste avontuurlijke vakanties naar dit dramatische Saharaland te organiseren. In de 10 dagen die ik doorbracht in Soedan werd ik weggeblazen door de vriendelijkheid van de lokale bevolking, de schoonheid van het landschap en de afwezigheid van andere reizigers. Weinig reizigers wagen zich hier, maar zij die dat doen vinden een land vol met oude sites, doordrenkt van geschiedenis en gezegend met de rivier de Nijl.

Hier zijn mijn aanbevelingen van top 5 bestemmingen die je niet mag missen:

1. 1. De piramides van Meroe – ten noorden van Khartoum is dit de must-see bestemming van Soedan. Probeer dicht bij de site te kamperen.
2. Jebel Barkal – deze zandstenen monoliet steekt uit boven de stad Karima en een wandeling naar de top biedt een prachtig uitzicht over de Nijlvallei.
3. De rivier de Nijl – stel je Egypte 50 jaar geleden voor zonder toeristen – hemels.
4. De Rode Zee – ongeëvenaard duiken in maagdelijk water.
5. Khartoum – een betoverende stad waar de witte en blauwe Nijl elkaar ontmoeten. Bezoek het archeologisch museum.

Ik reisde op een 11-daagse tour door Noord-Soedan – een reis op basis van kamperen en reisde in volledig uitgeruste 4WD landcruisers of vergelijkbaar. Deze reis door de weinig bezochte Noord-Soedanese regio Nubië was een waar avontuur in de wildernis en op cultureel gebied. De archeologische schatten, de prachtige landschappen en de vriendelijke Nubische bevolking maakten het gebrek aan infrastructuur meer dan goed.

Soedan is een land van cultuur, schoonheid, geschiedenis en gastvrije mensen. Ook bekend als het ‘andere Egypte’, is het door de geschiedenis heen een doorgangsgebied geweest tussen de Middellandse Zee en Egypte en een mysterieus zwart continent in het zuiden. Dit is een bestemming voor de onverschrokken en fantasierijke reiziger – ik hoop dat de bovenstaande bestemmingen uw bezoek zullen verrijken.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *