Seychellen – een tropisch eilandparadijs

Afrika, Duiken Seychellen

De Seychellen, officieel bekend als de Republiek der Seychellen, is een archipel van 115 eilanden in de Indische Oceaan. De Seychellen, die dicht bij de evenaar en ten noordoosten van Madagaskar liggen, zijn het op één na kleinste land van Afrika, met een oppervlakte van slechts 455 vierkante kilometer. De Seychellen zijn zeer bekend als toeristische bestemming en beschikken over prachtige landschappen met ongelooflijke beboste gebieden met een rijke en zeldzame flora en fauna, eilanden bezaaid met prachtige stranden en blauwe lagunes, afgelegen tropische gebieden, betoverende berggebieden en het hele jaar door een heilzaam klimaat. De aantrekkingskracht van de Seychellen is echter meer dan alleen de serene omgeving en heeft ook een aantal interessante musea, prachtige tuinen en parken, kunstgalerijen en bovenal UNESCO Werelderfgoedlocaties op zijn naam staan. Het is dan ook geen wonder dat natuurliefhebbers en honeymooners van over de hele wereld hier het hele jaar door naartoe komen voor een ontspannen vakantie.

Mahe, met een oppervlakte van ongeveer 150 vierkante kilometer, is het belangrijkste en grootste eiland van de Seychellen. Mahe wordt beschouwd als de toegangspoort tot het land, en is de thuisbasis van Victoria – de hoofdstad van de Seychellen. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de plaats behoren het Seychelles Natural History Museum; het National Museum of History dat licht werpt op de geschiedenis van de plaats; de klokkentoren van Victoria, het gerechtsgebouw, het Codevar Craft Center, de botanische tuinen, het Morne Seychellois National Park, en het Marine National Park. De prachtige stranden in het gebied verdienen ook een speciale vermelding, en enkele van hen zijn Grande Anse, Anse Royale, en Beau Vallon Bay, die allemaal uitstekende opties bieden om te genieten van een scala aan watersportactiviteiten op de Seychellen.

Het op een na grootste eiland van de Seychellen is Praslin, dat ongeveer 45 kilometer ten noordoosten van Mahe ligt. Begrensd door kleinere eilanden zoals Cousin Island, Aride Island, en Curieuse Island, Praslin is een prachtig tropisch eiland, en wat het speciaal maakt is Valle de Mai – een UNESCO werelderfgoed site die overvloedig is in een zeldzame soort van palmboom namelijk coco de mer. Het heeft ook een aantal van de zeldzaamste vogels waaronder zwarte papegaaien, Seychelles bulbul, en fruit duif. Bezienswaardigheden in Praslin zijn ook het Anse Lazio strand dat erkend is als ‘s werelds beste strand en Anse Volbert Beach – een veilige haven om te genieten van activiteiten zoals zwemmen en duiken. Praslin staat ook bekend om zijn unieke zwarte parel gevormd door pareloesters.

La Digue is het meest bezochte eiland van de Seychellen, na Mahe en Praslin. Het is gezegend met een charmante omgeving bestaande uit serene gebieden, rustige stranden, en unieke rotsformaties. Tot de hoogtepunten van het eiland behoren ook het Veuve Reservaat dat beroemd is om zijn bescherming van de zwarte paradijsvliegenvanger, de historische begraafplaats en de ossenkarrit.

Al deze eilanden vallen onder een van de twee verschillende groepen van de Seychellen, namelijk de Binneneilanden en de Buiteneilanden. Alphonse en Desroches met uitstekende zeil- en duikmogelijkheden zijn enkele van de meest bezochte eilanden in de Outer Island groepen. Om tegemoet te komen aan het groeiende aantal bezoekers die de eilanden bezoeken, bieden de Seychellen een verscheidenheid aan accommodatiemogelijkheden met uitzonderlijke faciliteiten en voorzieningen voor elke smaak en elk budget. U kunt kiezen uit luxueuze vijf- en viersterrenhotels en resorts op de Seychellen, pensions, chalets, villa’s en budgethotels.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *