Afrika, Duiken Kaapverdie

De geschiedenis van het eiland Sal

De Kaapverdische Eilanden is een naam die onlangs tevoorschijn is getoverd en in verband is gebracht met investeringen in onroerend goed als gevolg van de recente activiteit van projectontwikkelaars op de eilanden.

Sal (Portugees voor zout) werd voor het eerst ontdekt in 1460 en maakt deel uit van de noordelijke groep eilanden genaamd Barlavento. Het werd aanvankelijk Plana of Llana genoemd, wat “vlak” betekent, wat te wijten is aan het feit dat het eiland grotendeels vlak is. Sal is ook het eiland dat het dichtst bij West-Afrika ligt en ligt in het oosten van de Kaapverdische archipel.

Het eiland is niet groot, het is ongeveer 30 km lang en 12 km breed en heeft een totale oppervlakte van slechts 216 km. Toch is het de toegangspoort geworden voor de rest van de archipel dankzij de luchthaven die in 1939 werd gebouwd.

Tot het midden van deze eeuw was zout het belangrijkste exportproduct van Sal. De inwoners van Boa Vista gebruikten het eiland oorspronkelijk om hun dieren te laten grazen, totdat ze het zout daar ontdekten en besloten het te exporteren.

Activiteiten en sport

Als toeristische bestemming, hoewel nieuw en vrij onuitgetest, heeft Sal veel te bieden, waaronder prachtige zonneschijn waarvan 350 dagen per jaar. De stranden van Sal en andere delen van Kaapverdië doen niet onder voor de stranden in de wereld en samen met het feit dat de zeeën warm zijn, is het ook een geweldige plek voor watersportliefhebbers.

Elk jaar vinden er op Sal een groot aantal evenementen en carnavals plaats, die zeker de moeite waard zijn. Dit zijn onder andere het feest van S. Jose in Palmeira op 19 maart en de gemeentelijke vieringen die de gemeenschappen van Sal herdenken. De feesten vinden plaats op het Santa Maria Muziekfestival en worden gehouden op het strand. Als u Sal in maart bezoekt, zorg er dan voor dat u dit festival bijwoont want het is een prachtige gelegenheid.

Omdat Sal een eiland is en het hele jaar door zulk heerlijk weer heeft, is het geen wonder dat het een toevluchtsoord is voor watersportliefhebbers. Santa Maria is de belangrijkste aanloophaven voor de sportievelingen en er is van alles te vinden, waaronder een aantal instructeurs die u kunnen leren windsurfen of duiken.

Als u op zoek bent naar iets rustigers, waarom probeert u niet een mooie wandeling te maken of huurt u een jeep om het hele eiland te zien?

Sal vastgoedbeleggingen

Sal is ook erg populair aan het worden bij vastgoedinvesteerders die op zoek zijn naar een voet op de ladder van de volgende opkomende vastgoed hotspot. Met meer en meer interesse van zowel ontwikkelaars als investeerders zullen Sal en de Kaapverdische Eilanden zeker een geweldige plek worden om te investeren in de komende paar jaar.

Met 350 dagen zon per jaar is het een perfecte plek om te investeren, vooral als u van plan bent het onroerend goed te verhuren als vakantiehuis. Met zoveel mooi weer het hele jaar door, bent u niet beperkt in tegenstelling tot andere vakantiebestemmingen.

Sal en de Kaapverdische Eilanden in het algemeen worden de laatste jaren beschouwd als een van de armste landen ter wereld en het ziet ernaar uit dat dit in de komende jaren allemaal zal veranderen door de vastgoedhausse die nu begint toe te nemen.

Hoewel zout de afgelopen jaren Sal’s grootste exportproduct is geweest, zouden het toerisme en de investeerders in onroerend goed wel eens hun grootste importproduct kunnen worden en de economische groei van het eiland op gang kunnen brengen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *