Nabq Bay – De rijzende ster van de Egyptische vastgoedmarkt

Afrika, Duiken Egypte

Terwijl de kranten en de pers de laatste tijd vol staan met verhalen over de wereldwijde economische moeilijkheden, heeft de Egyptische vastgoedmarkt een stille en snelle groei doorgemaakt, met grote aantallen overzeese investeerders die onroerend goed kopen in de traditionele toeristische bestemmingen van Sharm El Sheikh, Marsa Alam en Hurghada. Buiten deze bekende resorts is er echter een nieuwe bestemming, Nabq Bay, die momenteel aanzienlijke investeringen in onroerend goed ondervindt van vroege vogel-investeerders die proberen te profiteren van de groei in de belangstelling voor Rode Zee onroerend goed.

Nabq Bay is gelegen op het Egyptische Sinai schiereiland, op slechts een klein eindje rijden van het immer populaire Sharm El Sheikh resort. Het biedt bezoekers en bewoners een prachtig uitzicht over het heldere blauwe water van de legendarische Rode Zee, en een klimaat het hele jaar door. Als u hier zelfs maar een korte tijd verblijft, is het gemakkelijk te zien waarom zoveel bezoekers zich aangetrokken voelen tot dit prachtige deel van het Sinaï-schiereiland.

Naast de strandbewoners hebben Sharm El Sheikh en de omliggende gebieden ook een reputatie opgebouwd onder watersportliefhebbers. In navolging van de legendarische heldendaden van Jacques Cousteau, is de regio nu bekend onder scubaduikers van over de hele wereld. Gerenommeerde duiklocaties zoals het Thistlegorm Wrak, de Straat van Tiran en Ras Mohammed National Marine Park zijn allemaal binnen handbereik van de boten en duikcentra in Sharm El Sheikh en Nabq Bay.

Het potentieel van Nabq Bay is reeds erkend door de toeristenindustrie, en vandaag de dag zijn er een aantal grote hotels en resorts gevestigd in de regio. Moevenpick, First Choice en Radisson zijn slechts enkele van de vele grote toerismegroepen die hun investeringen in de regio de afgelopen paar jaar hebben opgevoerd. Zoals het geval is met zoveel toeristische resorts, begint de vraag naar onroerend goed in de regio aan te trekken, en als zodanig hebben een aantal grote ontwikkelaars projecten gelanceerd in de hele regio.

Naast de regio’s natuurlijke schoonheid en prachtige klimaat, hebben andere factoren ook gecombineerd om de totale aantrekkingskracht voor buitenlandse investeerders op zoek naar onroerend goed in het buitenland te verhogen. Buiten de Eurozone gelegen, heeft ervoor gezorgd dat het vastgoed in Egypte, relatief gezien, de laatste jaren minder duur is geworden. Vooral in vergelijking met de meer traditionele vastgoedbeleggingsbestemmingen zoals Frankrijk, Spanje en Italië. Naast de lagere prijzen voor onroerend goed, hebben de low cost luchtvaartmaatschappijen ook gewezen op het potentieel voor een toename van het toerisme in de regio, en als zodanig bieden luchtvaartmaatschappijen zoals Jet2 en Easyjet nu regelmatig vluchten naar de Rode Zee resorts aan.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *