Mozambique, een Paradijs voor Huwelijksreizen

Afrika, Duiken Mozambique

Mozambique is werkelijk Afrika’s onontdekte juweel. Mozambique staat bij velen bekend als het Land van de Glimlach en is het toonbeeld van het paradijs, met witte zandstranden, wuivende kokospalmen, warm subtropisch water en prachtige koraalriffen. Jarenlang werd Mozambique geteisterd door burgeroorlog, nu is het in opkomst als een van Afrika’s grootste succesverhalen en ligt op slechts een paar uur vliegen op dagelijkse lijnvluchten van Joahnnesburg.

Een huwelijksreis gaat over romantiek en magie en Mozambique zal niet teleurstellen met afgelegen retraites zoals die in Bazaruto Archipelago en het vasteland rond Vilanculos, evenals de eilanden van Quilálea in het noorden en Inhaca, die ligt een paar mijl voor de kust van de hoofdstad Maputo. Zelfs de meest romantische huwelijksreiziger zal uit zijn hotelkamer worden gelokt door wat Mozambique te bieden heeft, van duiken, snorkelen, diepzeevissen, zonsondergangscruises tot zeilen en dolfijnentours.

Mozambique is een enorm land, ongeveer drie keer zo groot als Groot-Brittannië, met meer dan 1500 mijl van de prachtige kustlijn die zich uitstrekt van Zuid-Afrika in het zuiden tot Tanzania in het noorden, bezaaid met afgelegen sub-tropische Indische Oceaan eilanden voor de pasgetrouwden om te ontdekken en te verkennen.

De hoofdstad Maputo, het vroegere Lourenco Marques, ligt vlak aan de kust en biedt reizigers een koele, frisse kustbries terwijl ze het beste van de Mozambikaanse keuken proeven. Zoals u in Mozambique zeevruchten op hun puurst kunt verwachten, maken garnalen, langoustines en lijnvissen integraal deel uit van de pittige Mozambikaanse keuken.

Er is geen betere kustlijn ter wereld dan die van Mozambique om te duiken, vissen en snorkelen. Het ondiepe, kristalheldere water straalt en met zeeleven en oogverblindend kleurrijk zacht koraal vol met zeesterren, anemonen, zeepaardjes, kreeften, dolfijnen en scholen prachtige en exotische tropische vissen.

Ten noorden van Maputo, in de provincie Gaza, liggen de beroemde stranden van Bilene en Xai-Xai. Gelegen in een luxueuze omgeving bieden deze resorts bezoekers een keuze aan watersporten, vissen en ontspanning.

Mozambique biedt diegenen die op huwelijksreis willen een scala aan accommodatie voor elk budget. Van de exclusieve schuilplaatsen aan het strand tot de luxueuze hotels en resorts. U kunt ook genieten van een Mozambikaanse safari in het Gorongosa National Park, een van de grootste wildernisgebieden van zuidelijk Afrika. Mozambique heeft een tropisch klimaat met hoge kusttemperaturen gedurende een groot deel van het jaar. Het regenseizoen loopt van eind november tot begin april en is meestal heet en vochtig met temperaturen rond het midden van de jaren ’30.

De beste tijd voor een huwelijksreis is in het koelere droge seizoen dat loopt van mei tot oktober en de dagtemperaturen schommelen rond het midden van de jaren ’20. De meeste dagen zijn helder en zonnig en de regenval bestaat meestal uit korte buien. Een huwelijksreis naar Mozambique laat u achter met een blijvende indruk van de warmte van de mensen, de helderheid van de zon, de wind die de cacaopalmen doet ruisen, de dhowzeilen die op zee wapperen, de onvergetelijke geur van frisse zeelucht, de rust van het paradijs.

Jamie is een ervaren reisschrijver en voor meer informatie over huwelijksreizen raadt hij aan contact op te nemen met The Turquoise Holiday Company, experts in luxereizen en huwelijksreizen

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *