Het paradijs in je: Een reis naar het hart van de Indische Oceaan

Afrika, Duiken Seychellen

Er zijn veel dingen in het leven die zo diep gaan dat ze niet met woorden kunnen worden uitgedrukt. Ze kunnen worden gevoeld of ervaren, maar niet uitgelegd. En om de fijnere waarheden in het leven te voelen, moeten we alerter, wakkerder, vreugdevoller en vrediger zijn. We moeten ons ontspannen en onze geest leegmaken, een duik nemen in een oceaan van vrede en subtiliteit. Zo’n geest is een bron van inspiratie, creativiteit, een bron van harmonie, liefde en vreugde. Wie verlangt daar niet naar? Wie verlangt er niet naar om zo te zijn dat iedereen die bij je in de buurt komt zich een beetje gelukkiger en serener voelt en met een stralende glimlach weer weggaat?

Dit is niet zomaar een mythologie, niet zomaar een verhaal; het is werkelijkheid.

Het is het Eden in jou.

Het is heel goed mogelijk om je geest zo af te stemmen dat hij altijd in het huidige moment is, waarbij je spijt over het verleden of zorgen over de toekomst achter je kunt laten.

Sluit je ogen, open je hart en zwem met ons weg naar een Eden op aarde – de Seychellen! Hier zal uw geest ver voorbij de horizon gaan en uw glimlach zal nooit uw zonovergoten lippen verlaten! Volg de mystieke paden in nevelige jungles en laat uw ogen zich tegoed doen aan de ontzagwekkende aanblik van een paradijsvogel en sprankelende stranden die u wenken met de geuren van frangipani en kaneelbomen!

De Seychellen is een betoverende verstrooiing van 115 eilanden in de Indische Oceaan, bezaaid met ongerepte parelwitte zandstranden. Voor veel mensen ziet Eden er precies zo uit. Misschien omdat wanneer je hier bent, wanneer je voeten wegzakken in de schuimende omhelzing van zand en golven, je de zon meer voelt, je de wind beter hoort en je beseft dat het niet zomaar elementen van de natuur zijn, maar dat het de elementen van je eigen natuur zijn. Ze zijn je essentie. Hoeveel tijd en spaargeld heeft het je gekost om hier te komen? Op vakantie gaan en je leven achter je laten is wat je in gedachten had. Maar als iets je hier diep raakt, zo diep dat je er zelfs niet aan kunt denken terug te gaan naar de matrix van je snel geleefde, snel vergeten leven, dan heb je gevoeld wat wij voelden. Wat er ook met ons gebeurt op deze reis, we besloten dat we er een spirituele ervaring van zouden maken; een ervaring die ons eraan zou herinneren wie we werkelijk zijn en hoe verbazingwekkend we kunnen opbloeien in het leven!

Alle leuke dingen

La Digue is de thuisbasis van Anse Source d’Argent, het iconische beeld van smaragdgroen water, poederwit zand en door de zee gevormde granieten rotsen die hier sinds het begin der tijden wachters zijn geweest. Althans, dat hebben ze ons verteld toen we in het ondiepe water gingen zitten en op ze leunden om hun verhaal te horen. Ja, we hebben een groot deel van onze ochtenden luisterend doorgebracht en één ding dat we uit hun verhalen hebben ontdekt is dat stilte de ware taal van ons hart is. La Digue is ook het minst ontwikkelde van de grote eilanden en het leven beweegt zich hier nog in het tempo van een ossenkar. Het is zo’n plek waar je nooit meer weg wilt.

Behalve luisteren naar sprekende granieten stenen en ondeugende oceaangolven kunt u hier ook fietsen, snorren, luieren in het zalige zonlicht en magische, poëtische nachten onder de sterren bijwonen. Jij brengt de poëzie, de sterren zullen de magie brengen. Als u geluk heeft, kunnen ze zelfs de maan overhalen haar jurk van katoenen wolken af te werpen en de indigo hemel op te sieren.

Mahe is het grootste eiland van de Seychellen. Het mooiste strand is het glorieuze Anse Major, gelegen in het noordwesten en alleen bereikbaar te voet of per vissersboot. Het is een heerlijke wandeling van een uur vanaf de bushalte in La Scala (Bel Ombre) door schaduwrijke valleien en over tijdloze granieten wachttorens, met als hoogtepunt een prachtige afdaling naar het poederachtige, zoete zand.

Snorkelen is hier een van de beste die er te vinden zijn, en zoals op de meeste stranden wordt er toezicht gehouden door de toeristenpolitie. Ze zitten onder een schaduwrijke boom, glimlachen u toe met een gemakkelijke glimlach en ogen die de middagbries dragen, en houden uw bezittingen veilig terwijl u zwemt. Er zijn een paar pittoreske en vaak lege baaien te ontdekken in het zuiden van het eiland. Misschien is het een goed idee om een auto te huren om dat verder te verkennen. Maar let op: er zijn verraderlijke stromingen en zwemmen is hier niet aan te raden.

Van de berg Morne Seychelles in het noorden van Mahe tot Police Bay in het zuiden ligt het eiland veilig en lieflijk begroeid in weelderig groen. Legioenen tropische vogels komen tot leven met de kleuren van een regenboog en fruitvleermuizen bewaken toegewijd het dichte Jurassic woud dat reikt tot de top van Morne-Mahe’s hoogste piek.

De beste manier om het gebied te verkennen is door een wandeling te maken over een van de vele paden van het Morne Seychellois National Park. Als u voor slechts één wandeling kiest, raden wij u aan ongeveer 45 minuten uit te trekken om de top van de Morne Blanc te bereiken. Naar onze mening heeft u daar het mooiste uitzicht van de Indische Oceaan.

Om eerlijk te zijn, wij zouden het liefst al onze nachten op het strand doorbrengen. Geen bed nodig, want het zachte zand wiegt ons in slaap. Geen stadslicht nodig, want de fonkelende sterren zullen onze ziel verlichten. Geen TV nodig, want de vermoeide wind zal naast ons zitten en ons in slaap wiegen met een slaapliedje.

Maar voor degenen onder jullie die liever de.

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *