Haal het meeste uit vakantie in Egypte

Afrika, Duiken Egypte

Mensen gaan al jaren op vakantie naar Egypte, een paar duizend eigenlijk, en met een zeer goede reden. Niet veel landen kunnen een van de oorspronkelijke zeven wereldwonderen van de oude wereld als excursie aanbieden, of de langste rivier ter wereld als dagtocht. Waar anders ziet u oude tempels die vandaag nog even indrukwekkend zijn als 4000 jaar geleden, majestueus overeind staan terwijl achter hen de zon adembenemend opkomt en ondergaat? Moderne technologie heeft lichtshows mogelijk gemaakt om de natuurlijke schoonheid van machtige tombes te versterken, en de zangerige oproep tot gebed lijkt eindeloos te spelen op de achtergrond.

Het archeologische erfgoed van dit prachtige land is zo indrukwekkend dat de fysieke schoonheid soms wordt overschaduwd. De prachtige witte woestijnen en rode bergen van het Sinaï-schiereiland zijn slechts een voorproefje van de prachtige kleuren die u kunt verwachten in het onderwaterparadijs dat een hele nieuwe wereld opent in de glorieuze Rode Zee-regio.

De prachtige rivier de Nijl stroomt van Afrika omhoog door Egypte en uit in de Middellandse Zee en is het levensbloed van Egypte sinds het begin van de beschavingen. De oude Egyptenaren woonden en werkten aan de rivier, misschien zonder te beseffen dat zij een land aan het ontwikkelen waren dat de mensen nog vele jaren zou verleiden om in Egypte op vakantie te gaan. De papyrus die zij maakten van het riet dat langs de oevers groeide, wordt vandaag de dag nog steeds gemaakt en gebruikt, voornamelijk als souvenir, maar honderden Egyptenaren verdienen nog steeds op deze manier hun brood, ondanks het feit dat de methodes waarschijnlijk iets geavanceerder zijn.

U kunt een ontspannen cruise maken langs de grote rivier, waarbij u stopt bij vele fascinerende plaatsen, waaronder de tempels van Luxor en Karnak, de Aswandam, Esna en de Vallei der Koningen. U wordt meestal begeleid door een Egyptoloog die u tijdens elke etappe van uw reis zal boeien met fascinerende mythen, verhalen en feiten, en ervoor zal zorgen dat u ten volle profiteert van alles wat u ziet.

Een reis naar Caïro zou natuurlijk de kers op de taart zijn. Caïro is de hoofdstad van Egypte en de grootste stad van Noord-Afrika. Door de nabijheid van de piramides van Gizeh staat deze stad bij veel toeristen op het programma. Caïro, een stad vol kleur en rumoer, die het oude met het moderne mengt, is een ‘must see’ tijdens een vakantie in Egypte, net als de naburige piramides. Hun schoonheid is gewoon adembenemend en je kunt je gewoon niet voorstellen hoe deze enorme bouwwerken werden opgericht zonder moderne hulpmiddelen en machines.

Veel mensen geven echter de voorkeur aan de natuurlijke schoonheid en brengen hun vakantie in Egypte ontspannen door op een van de vele fijne stranden in het Rode Zeegebied. Taba, Hurghada en Sharm el Sheikh zijn de belangrijkste badplaatsen hier, allemaal met fantastische stranden en prachtige duik- en snorkelmogelijkheden. De koraalriffen, scheepswrakken en het verbazingwekkende onderwaterleven dat hier onder de oppervlakte leeft, zijn iets om echt van te genieten en zelfs als u nog nooit eerder hebt gedoken, zijn er genoeg PADI-instructeurs om u op weg te helpen.

Aan de noordkust van Egypte en grenzend aan de Middellandse Zee ligt de prachtige badplaats Marsa Matruh, een van de oudste steden in Egypte maar nog relatief nieuw op de markt voor pakketreizen. De 7 km lange zandvlakte wordt beschut door een prachtige baai waardoor het de perfecte keuze is voor uw vakantie in Egypte.

Van het oude tot het moderne, geen ander land op aarde kan de diversiteit bieden die een vakantie in Egypte vandaag de dag biedt, en waarschijnlijk zal bieden voor de komende 4000 jaar.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *