Duiken in de Rode Zee

Afrika, Duiken Egypte

De Rode Zee

De kust van de Rode Zee in Egypte loopt van de Golf van Suez tot aan de Soedanese grens. De mineraalrijke rode bergketens inspireerden de zeevaarders om het de Rode Zee te noemen.

Vandaag de dag staan de oude havens van de Rode Zee beter bekend als enkele van de beste duik- en visresortlocaties ter wereld. De wateren krioelen van de honderden exotische vissoorten, waaronder de prachtige steen- en vlindervissen, kwallen, krabben en sommige haaiensoorten. De Rode Zee is een van de populairste toeristische bestemmingen van Egypte geworden, zowel bij zonaanbidders die verlangen naar de gouden stranden als bij duikers die ervan dromen de ingewikkelde riffen te ontdekken.

Dahab is een van de meest unieke badplaatsen in de Rode Zee. In Dahab zijn er geen gebouwen hoger dan twee verdiepingen en geen grote vakantiehotels. Dahab heeft zijn relaxte Bedoeïenen gevoel weten te behouden en is een centraal punt geworden voor toerisme in het gebied voor mensen die houden van het idee van een klein resort ver weg van het massatoerisme.

Duiken in Dahab

Dahab is het Arabische woord voor goud, en het is bijna zeker dat deze prachtige locatie zijn naam ontleend heeft aan de woestijnkliffen en zandduinen achter en boven Dahab die goudkleurig lijken in de ochtend- en avondzon. De combinatie van prachtige stranden, kristalhelder water en zwijmelende palmbomen maken van deze locatie elk toerist’s idee van een paradijs.
Dahab is een van de meest spectaculaire stranden in de Sinaï. Duikers van over de hele wereld trekken naar Dahab op zoek naar een van de meest adembenemende duikmogelijkheden ter wereld. Aangezien Dahab in de Rode Zee ligt, is de overvloed aan onderwaterleven op deze duikplaatsen spectaculair – tropische vissen in elke kleur en tint fladderen tussen enkele van de mooiste koraalriffen ter wereld.
Dahab is een van de meest veelzijdige duiklocaties, omdat elke duiklocatie een kenmerkende typografie en unieke gastheer van het onderwaterleven heeft. De duikomstandigheden in Dahab zijn ideaal om te leren duiken of om uw vaardigheden uit te breiden met PADI cursussen.

Top duiklocaties

Er zijn weinig duiklocaties in de wereld spectaculairder dan de Blue Hole van de Sinai. Een paar kilometer ten noorden van Dahab, ligt een donker gat in het ondiepe gedeelte van een saffier rif – The Blue Hole. De overvloed aan zeeleven hier is verbazingwekkend; tijdens een duik in de Blue Hole kom je koralen, waaiers, alen en tientallen vissoorten tegen die hier goed gedijen. Hoewel deze duikstek prachtig is, is hij uiterst gevaarlijk. Een waarschuwing: laat je niet te ver naar beneden lokken door de duistere schoonheid van de Blue Hole, meer dan een paar mensen zijn erin gegaan en nooit meer teruggekomen.
Eel Garden is genoemd naar de kolonie palingen die je hier ziet als je duikt. Naast de massa’s palingen ziet u hier ook scholen barracuda’s en vele soorten hard en zacht koraal. The Islands is een erkende duiklocatie van wereldklasse. De drie onderwater koraaleilanden waar je tijdens deze duik doorheen zwemt, wemelen van kleurrijk en exotisch onderwaterleven.
De prachtige koraalformaties van Abu Helal en de zeepaardjes en zeldzame spookpijpvissen van de Desert Divers Bay duikspots zullen je versteld doen staan.
Andere fantastische duikspots in de omgeving zijn: The Lighthouse, The Canyon, Tia Maria, Rick’s Reef, Southern Oasis, Golden Blocks, Glassfish Pinnacle, Three Pools, Om Sid en de Caves. U wordt echt verwend met keuze tijdens een duikvakantie in de Rode Zee.

De topattracties van Dahab

Hoewel Dahab ongetwijfeld zijn reputatie heeft verdiend als een vakantiebestemming van wereldklasse omdat het een geweldige duiklocatie is, heeft de stad toeristen ook veel te bieden als ze aan land zijn. Centra voor waterskiën, vissen, kameel- en paardrijden zijn bijzonder populair bij de bezoekers. U kunt ook een bezoek brengen aan een Coloured and White Canyon, een echte woestijnoase, snuisterijen kopen op de plaatselijke markten, genieten van de traditionele keuken in de vele restaurants, een papyrusmuseum bezoeken en zwemmen met dolfijnen in de open zee. Met zo’n groot aantal activiteiten om u bezig te houden, zowel op als naast het land, is Dahab de perfecte vakantiebestemming – en terwijl u daar bent, waarom beklimt u de berg Sinai niet voor een prachtig uitzicht over de omliggende gebieden.

Oasis Overland Adventure Travel biedt duikpakketten aan naar de Rode Zee; die wordt beschouwd als een van de beste duiklocaties in de wereld – of u nu een complete beginner of een ervaren duiker bent, het is slechts een paar uur rijden – via Cairo – met een tussenstop bij de wereldberoemde Piramides van Gizeh!

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *