Drie geweldige duikervaringen op de Seychellen

Afrika, Duiken Seychellen

De Seychellen, met zijn talrijke mariene parken, staat bekend om zijn fantastische duikmogelijkheden. De wateren rond de Seychellen zijn doorgaans vrij ondiep, zo’n 12 tot 15 meter, wat het ideaal maakt voor beginners. Dat wil niet zeggen dat ervaren duikers, op een van de vele Seychellen vakanties, niets te doen zullen hebben, want er zijn een aantal meer uitdagende duikervaringen te beleven op de Seychellen. Dit artikel werpt een blik op drie typische Seychelse duikplaatsen rond het eiland Mahé, om je een idee te geven van wat er zoal te beleven valt.

Trois Bank

Gelegen op een korte boottocht ten zuidoosten van het populaire Constance Ephelia Resort ligt deze fantastische natuurlijke duiklocatie. De duik wordt aanbevolen voor de meer ervaren open water duiker, omdat deze een diepte tot 23 meter bereikt. De duik wordt gekenmerkt door de rots- en koraalformaties op de zeebodem, waarvan sommige tot 4 meter hoog zijn met openingen groot genoeg om doorheen te zwemmen. Het zicht in het water rond de duikstek is uitstekend, zodat duikers een schitterend uitzicht hebben. Het onderwaterleven rond de rotsformaties omvat grijze rifhaaien, octopussen, adelaarsroggen en talrijke kleinere rifvissoorten.

Nationaal zeepark bij Cap Ternay

Op korte afstand ten noorden van Trois Bank ligt onze volgende duikstek, een locatie die ideaal is voor zowel beginners als meer ervaren duikers. De duikstek ligt in een rustige baai en is de thuisbasis van een prachtig koraalrif. Het water varieert in diepte van slechts 1 meter op het ondiepste punt van het rif tot 24 meter aan de buitenste rand, waardoor de duikstek zo makkelijk of uitdagend is als je zelf prettig vindt. Zoals je zou verwachten bij een rif van dit type, is er een grote diversiteit aan onderwaterleven, waaronder prachtige rifvissen, murenen, schildpadden, bultkoppapegaaivissen, leeuwvissen, trompetvissen, clownvissen en vele anderen.

Bagger wrak

Zoals de naam al doet vermoeden is onze laatste duikplaats een meer uitdagende, een oud baggerwrak gelegen op ongeveer 1 mijl van het Bel Ombre gebied; aan de noordwestkust van het eiland. Zoals bij elke wrakduik, is deze duikplaats er een voor de meer gevorderde duiker. Het kleine baggerschip dat in het hart van de duikstek ligt, werd in het midden van de jaren 1980 met opzet tot zinken gebracht en ligt momenteel op 27 meter diepte. Het zeeleven in en rond het wrak omvat de schuwe meerval, murenen, kreeft, leeuwenvis en schorpioenvis. Kogelvissen en roggen zijn ook vaak te zien rond het wrak.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *